تطهیر با طهور ولایت (4)
#زیارت_جامعه_کبیره
#فضائل_ائمه_معصومین_ع
#امام_شناسی
#صراط_مستقیم
#تطهیر_با_طهور_ولایت
يكى ديگر از آثار ولايت اهل بيت عليهم السلام ، تطهیر شیعیان و پيروان حقیقی آن بزرگواران از آلودگی های گناهان و خطاها است.
ابتدا ، در مرحله اجتناب از گناه ، پیروان حقیقی آن حضرات علیهم السلام، با جهاد با نفس ، تقوی و زهد و عدم دلبستگی به مال و منال و شهوات دنیا و با اطاعت از رهنمودهای ائمه هدی (ع)، از ارتکاب معصیت در امان می مانند. ولی چون معصوم نیستند، به هر حال ممکن است، بر اثر جهل، سهو ، غفلت یا نسیان وهمچنین غلبه خشم و شهوت بر عقل، گناهان و خطاهایی از آنها صادر شود. در این مرحله ، ولایت آن بزرگواران موجب بخشش گناهان شیعیان و رفع آثار گناهان آنها می شود.
اگر مؤمنین از گناهان بزرگ اجتناب کنند، خدای مهربان گناهان کوچک آنها را ميبخشد و اثر آنها را محو ميكند؛ چنانكه در آیه 31 سوره نساء ميفرمايد: إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَنُدْخِلْكُمْ مُدْخَلاً كَرِيماً؛ «اگر از منهيات بزرگ دوري كنيد، بديهاي شما را محو ميكنيم و به جايگاه ارجمندي شما را وارد ميكنيم.
آمرزش گناهان كوچك براي مؤمنین به ولایت ائمه معصومین (ع) مشروط به توبه نيست؛ گناهان كوچك آنها به واسطة اجتناب از كبایر، بخشوده ميشود و توبه از جانب آنها، موجب آمرزش گناهان كبيره است.